MacDive Forums

Discussion and Support for MacDive
It is currently Thu Oct 18, 2018 9:27 am

All times are UTC + 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Jan 01, 2018 6:48 am 
Offline

Joined: Mon Nov 20, 2017 10:29 am
Posts: 24
Dive Computer: Shearwater Perdix AI
This seems like an edge case, so I don't know if you will want to bother to fix.

In between uploads to MacDive, and after an imperial dive, I changed my settings on the Shearwater Perdix AI to report depths in meters instead of feet. On uploading to MacDive iOS (which was still set to Imperial) the imperial dive depth of the newly uploaded dive was multiplied by three. I was able to work around this by deleting the new metric dives on the Perdix, importing the imperial dives and then undeleting the metric dives and importing them.

The dives uploaded correctly into Shearwater Cloud, so it seems like the data is available if you choose to address.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jan 01, 2018 7:01 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Sat Apr 12, 2008 8:33 am
Posts: 3749
Dive Computer: Shearwater Perdix AI
Thanks for the report. I think I know what’s wrong here. I suspect the max depth is wrong but the actual samples are correct. I’ll check it out when I get home.

_________________
http://www.mac-dive.com : support@mac-dive.com : @MacDiveApp


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jan 01, 2018 9:44 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Sat Apr 12, 2008 8:33 am
Posts: 3749
Dive Computer: Shearwater Perdix AI
Hmm. The code appears to be correct - the units are read and things converted as they should be. Can you clarify exactly which depth is incorrect - the max, or per-sample depths?

Also which version of MacDive for iOS specifically you are using.

_________________
http://www.mac-dive.com : support@mac-dive.com : @MacDiveApp


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jan 01, 2018 2:42 pm 
Offline

Joined: Mon Nov 20, 2017 10:29 am
Posts: 24
Dive Computer: Shearwater Perdix AI
nick wrote:
Hmm. The code appears to be correct - the units are read and things converted as they should be. Can you clarify exactly which depth is incorrect - the max, or per-sample depths?

Also which version of MacDive for iOS specifically you are using.

It does appear that Max Depth is the incorrect value. The raw data on the Mac looks like reasonable foot numbers and the dive profile on iOS also looks reasonable.

This is iOS 1.2.7


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jan 01, 2018 3:42 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Sat Apr 12, 2008 8:33 am
Posts: 3749
Dive Computer: Shearwater Perdix AI
Ahhhhh I found it. Thanks. Yup, total typo. It is indeed supposed to work, but there's a tiny mistake in there.

Edit: This is fixed, in both macOS and iOS. Unfortunately I just submitted a new build to Apple for review, but I could add you to TestFlight. I can send you a macOS beta if you need it.

_________________
http://www.mac-dive.com : support@mac-dive.com : @MacDiveApp


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group